JacobSamuel
  • בית
  • מידע
  • דבר המבקר
  • השקעות באמנות
  • זרמים באמנות
  • קטלוגים
  • וידאו
  • קריאת שירות
  • מכירות
  • יצירת קשר
  • בית
  • מידע
  • דבר המבקר
  • השקעות באמנות
  • זרמים באמנות
  • קטלוגים
  • וידאו
  • קריאת שירות
  • מכירות
  • יצירת קשר
פוסטים חמים:
  • kobiayashi קוביאשי תערוכה מרכז הבאוהוס תל אביב.
  • קוביאשי kobiayashi אמן גרפי
  • קוביאשי Kobiyashi גלריה וחנות לאומנות דיגטלית
  • Lisita Lintre אמנות קובנית
  • קבוצת עשר פלוס – חדשנות בשמי האמנות הישראלית
  • קבוצות באמנות ואמנים
  • דלות החומר אינה מעידה על תוכנו
  • התעוררות האמנות המודרנית בישראל
  • קבוצת הכנענים – שורשי העבר מצמיחים ניצני הווה
  • תקופת מגדל דוד – אהבה כמעט ממבט ראשון
English
JacobSamuel
  • בית
  • מידע
  • דבר המבקר
  • השקעות באמנות
  • זרמים באמנות
  • קטלוגים
  • וידאו
  • קריאת שירות
  • מכירות
  • יצירת קשר
  • בית
  • מידע
  • דבר המבקר
  • השקעות באמנות
  • זרמים באמנות
  • קטלוגים
  • וידאו
  • קריאת שירות
  • מכירות
  • יצירת קשר
האם אפשר לפתח את היכולת ל”טעם טוב”?
ראשי » דבר המבקר » האם אפשר לפתח את היכולת ל”טעם טוב”?

האם אפשר לפתח את היכולת ל”טעם טוב”?

admin March 4, 2015 12:20 pm No Comments

האם אפשר לפתח את היכולת ל”טעם טוב”?

קובי שמואל


מה זה טעם טוב?

טעמו של אחד שונה מטעמו של אחר, וכמו ששלונסקי החכים וטבע את הביטוי: “על טעם ועל ריח אין להתווכח” מילולית: (לטעם ולצבע אין שותפים). את המילה טעם השאילה גם האמנות (כולל האמנות השימושית), ועמדה אסתטית לגבי כל יצירה כוללת גם את “טעמו” של האדם הצופה בה. אם כן, מהו טעם טוב?
האם אפשר לפתח את היכולת ל”טעם טוב”?

קשה להגדיר מהו “טעם טוב”, וייתכן שעל פי הגדרת ה”טעם הרע” נוכל לייצר רעיון ל”טעם הטוב”. יש הטוענים כי פיתוח ה”טעם הטוב”, קרי מודעות לאסתטי, חייב להוות חלק אינטגרלי מהחינוך לחיים. עולמנו מוקף בחפצים וביצירות, ולשם ההכנסה הגבוהה של בעליהם נחשף הציבור לפרסומים משכנעים מלוא הדלי כדי שירכוש אותם. טעמם של הצרכנים יקבע את מספר הרכישות, ועל כן משקיעים המפרסמים בניסיונות להאדיר את יופיים ואת איכותם של מוצריהם, גם אם מדובר בזיוף ובחיקוי. עד כמה אנו ערים לכך?

נשאלת השאלה הבאה: מה אם נוזמן לתערוכה המציגה, אלה בסמוך לאלה, יצירות וחפצים חסרי טעם ואחרים בעלי טעם. האם נוכל להבחין בהבדל? האם העין תדע לבחור באיכות ובתוצרת העשויה כהלכה ובעלת גימור מושלם?

חשוב להעיר את תשומת הלב לעובדה כי תוצר איכותי אינו בהכרח עשוי מחומר יקר. נוכל למצוא מוצרים העשויים מחומרים פשוטים בעלי טעם טוב ומראה אסתטי, כך שהיופי והאיכות אינם בהכרח נגזרת של עלות.

עניין נוסף שיש לתת עליו את הדעת באשר לתוצר איכותי לעומת זול, המהווה חיקוי, הוא הניסיונות להפוך חומר אחד לאחר, ולנסות להעניק לו בכך הדר שלא לו. לצורך העניין: קופסת תכשיטים העשויה מגבס וצבועה בלכה שמקנה לה גוון ארד, או רגל של מנורת שולחן העשויה ברזל ומצופה בכסף או בזהב. האם אלו חפצים שניתן להגדירם בעלי ערך אמנותי? עולמינו מוצף בחפצים כגון אלה, בזיופי חן ואסתטיקה. תנו דעתם לעניין…

זיוף חיקוי טעם טוב על טעם ועל ריח אין להתווכח שלונסקי

About the Author

View all posts by admin


« Previous Post
Next Post »

Leave a Reply

Click here to cancel reply.

Jacob Samuel
Local & International Art  Art Consulting Services
RSS Unknown Feed
חדשות אחרונות
December 31, 2024

מצב האמנות ב-2024

מצב האמנות ב-2024: שנה של חדשנות והשקעות מגוונות שנת 2024 הייתה שנה יוצאת דופן בעולם האמנות, עם שינויים מרחיקי לכת

Read More »
December 30, 2024

kobiayashi קוביאשי תערוכה מרכז הבאוהוס תל אביב.

קוביאשי במרכז הבאוהוס תל אביב: פרשנות מודרנית לשפה על-זמנית כתובת: דיזנגוף 77, תל אביב | תאריכים: 15.1 – 15.2 מרכז

Read More »
November 20, 2024

קוביאשי kobiayashi אמן גרפי

קוביאשי kobiayashi החזון הגרפי שמגדיר מחדש את גבולות האמנות

Read More »
וידאו
מידע

קוביאשי kobiayashi החזון הגרפי שמגדיר מחדש את גבולות האמנות

Read More »
מומלצים
קבוצת עשר פלוס – חדשנות בשמי האמנות הישראלית

קבוצת עשר פלוס – חדשנות בשמי האמנות הישראלית

אסכולת פריז היהודית

אסכולת פריז היהודית

זיוף ורמיר ע”י ואן מייחרן

זיוף ורמיר ע”י ואן מייחרן

תעקבו אחרינו

יצירת קשר

מייל: jacobsamuel97@gmail.com

טלפון: 35290659 972+

כתובת: בן יהודה 97 תל אביב

  • בית
  • מידע
  • דבר המבקר
  • השקעות באמנות
  • זרמים באמנות
  • קטלוגים
  • וידאו
  • קריאת שירות
  • מכירות
  • יצירת קשר
© כל הזכויות שמורות 2015 www.jacobsamuel.co.il
Theme by Pojo.me - WordPress Themes
We WordPress