ירושלים, שמן על בד חתום, 32X54 ס”מ
אודות האומן:
תהליך עבודתו של חרובי החל בהתבוננות עמוקה בצמח בהנחיית החוקרים: הוא בחן פרחי שדה שנקטפו, גיליונות עשבייה ותצלומים מדעיים שצילם הראובני. הוא יצא אל בתי הגידול בטבע והשתמש בעדשות מגדילות שחשפו עולם סמוי של חלקיקים וחרקים.
הישגו של חרובי בא לידי ביטוי ביכולת הבחנה וייצוג של פרטי-פרטים ובתבונת חיבורם לסביבה אקולוגית ולקומפוזיציה אמנותית שלמה. ואולם, הישג זה אינו מתמצה בשליטה טכנית אלא נובע בעיקר מעמדה רוחנית חדורת התפעלות של צייר המביט בטבע ומגלה את הנשגב שבעשב השדה.
תערוכות:
בשנת 1979 אירגן יהודה, בנו, תערוכה של ציורי אביו בביתם שברחוב המגיד.
על התערוכה הזו כתב מבקר האמנות, יגאל צלמונה: “זוהי תערוכה מענינת ומקסימה המאפשרת היכרות עם עולם אמנות ועם אידאולוגיה אבודים ועשה צדק לאמן נשכח.”
בשנת 1980 הציג מוזיאון הרצליה תערוכה משותפת לשלושה ציירים מראשוני הציור בא”י. אבל פן, אהרון שור ושמואל חרובי, תלמידם של שני הראשונים.
ב-1981 זכה חרובי סוף סוף לתערוכת יחיד במשכן לאמנות עין חרוד.
החל ממאי 1990 הוצגה תערוכה של ציוריו בגלריה מעינות ברחוב המלך ג’ורג’ בירושלים.
בקטלוג התערוכה התפרסם מאמרו של ד”ר גדעון עפרת המנתח את יצירתו של חרובי ומעמיד אותו בשורה הראשונה של האמנים הארצישראלים של תקופת היישוב.
לפריצה אל התודעה הציבורית זכה שמואל חרובי בחורף 2004 במסגרת התערוכה “דם הכלנית וכתם הכרכום” שהוצגה במוזיאון ישראל, אותה אצרה תמי מנור-פרידמן. בתערוכה הוצגו מספר מיניאטורות של חרובי, בין יצירותיהם של אמנים אחרים, אשר זכו לתגובות נלהבות, בעקבות תערוכה זו הוציאה ב-2004 תלמה אליגון-רוז ספר חדש של שירי רחל בליווי ציוריו של חרובי, ספר שזכה לתפוצה ניכרת ואשר הביא את ציורי חרובי לתודעת הקהל בארץ.
קישור למכירה: