מוזיאון שיקאגו שחרר רשימה של מעל 500 עבודות שעדיין לא ברור לבעלות המקורית שלהם בתקופה מלחמת העולם השנייה וכך הלאה.
שרוב יצירות האמנות וענתיקות, היו רשומים, נמצאו או שוחזרו על ידי בעלי הברית.
לאחר שהוחבאו במכרות מלח, מנהרות וטירות מבודדות. עדיין רוב יצירות האמנות לא חזרו לבעליהן המקוריים. סוחרי אמנות, גלריות ומוזיאונים בעולם כולו אולצו לבדוק במאגרים הפרטיים שלהם כדי לחקור אם יש ברשותם יצירות אמנות אשר נבזזו במהלך מלחמת העולם השנייה.
ב-1985, שנים לפני שהמוזיאונים האמריקאיים הכירו בבעיה, האירופיים שיחררו רשימה של יצירות אמנות אשר נבזזו מהיהודים במהלך מלחמת העולם השנייה. כמו כן ניתנה האפשרות והליך משפטי שבו ניתם להחזיר את היצירות לבעליהם החוקיים. ב-1988 מועצה אוסטרית המליצה על החזרה של 6,292 יצירות אמנות לבעליהם המקוריים (רובם יהודים).
ברוסיה ובמוסדות אמריקאיים עדיין ניתן למצוא יצירות אמנות אשר נבזזו על ידי הנאצים. מוזיאון מטרופלין שחרר רשימה של 393 יצירות אמנות אשר אין רישום לגבי המקור שלהם בתקופת הנאצית, מוזיאון שיקאגו שחרר רשימה של מעל 500 עבודות שעדיין לא ברור לבעלות המקורית שלהם בתקופה מלחמת העולם השנייה וכך הלאה.
סטיוארט איזנשטאט, תת-שר וראש הנציגות מטעם ארצות הברית אשר מימנו את ההתכנסות העולמית ב-1998 לגבי ביזת הנאצים וניצולי השואה אמר: “מהיום, המכירה, רכישה והחלפת יצירות אמנות מתקופה זו תתנהל ברגישות רבה יותר ואחראיות גבוהה יותר.
” לאחר הוועידה איגוד מנהלי המוזיאונים פיתחו קוים מנחים אשר דורשים מהמוזיאונים לבדוק את המקור לאוספים שלהם, בדגש על אמנות אשר נבזזה על ידי הנאצים. לאחר המלחמה מרבית אוספי האמנות רוכזו במינכן, והוחזרו לאחר דרישה והוכחה לבעלים המקוריים אך עד היום ליצירות אמנות רבות לא נמצאו הבעלים החוקיים ולא ניתן לקבוע מי הם ואם הם עדיין חיים.